VALENTIJN RUTGERS

Sportarts Valentijn Rutgers was de afgelopen 10 jaar werkzaam als sportarts in het Diaconessenhuis in Meppel en is sinds 1 januari 2013 de zelfstandige praktijk Sportgeneeskunde Drenthe gestart. Hij is daarnaast nog steeds verbonden aan het Diaconessenhuis in Meppel waar hij een dagdeel per week samenwerkt met cardiologen, longartsen en revalidatieartsen in het kader van hart- en longrevalidatieprogramma’s voor patiënten van het ziekenhuis.

Valentijn is in het verleden sportarts geweest van de heren en dames kernploegen schaatsen, marathonschaatsteams NUON en Dasia, schaatsteam Team Telfort, Nederlands heren basketballteam, jong oranje heren volleybal en was chefarts op de Olympische Spelen van Nagano (1998). Daarnaast is hij 12 jaar (1998–2010) lid geweest van de medische commissie van de KNWU, waarvan de laatste 5 jaar als voorzitter. Tevens was hij (1990-1996) lid/voorzitter van de medische commissie van de KNAV (NKBV).

Momenteel is Valentijn o.a. sportarts van de marathonschaatsteam Monalyse | Sportvrouw.com en het Habitat mountainbiketeam. Ook is Valentijn betrokken als sportarts bij Bob de Jong, regionale topsporters en het korfbalteam DOS ’46. Valentijn is lid van de expertgroep Wielrennen van de Vereniging Sportgeneeskunde en is gekwalificeerd sportduikarts.

 

 

Volg Valentijn op:

www twitter facebook